Dla gastronomii

Profesjonalne piece do pizzy i chleba

Jesteś właścicielem lokalu gastronomicznego i szukasz pieca, który sprosta intensywnej pracy i zachwyci klientów niepowtarzalnym smakiem wypieków? Od lat współpracujemy z restauracjami, pizzeriami i food truckami – oferując niezawodne rozwiązania dopasowane do ich potrzeb. Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą – na pewno znajdziesz tu coś dla siebie! 

Piece do pizzy neapolitańskiej

piec do pizzy neapolitańskiej

Piec tego typu to niezbędny element wyposażenia pizzerii czy restauracji, pragnącej serwować najwyższej jakości, pełne aromatu potrawy. Czas pieczenia pizzy to jedyne 9 minut!

 Nasze piece zbudowane są z najwyższej jakości cegieł szamotowych, które są odporne na ekstremalnie wysokie temperatury. Gwarantuje to wieloletnią trwałość. 

 Piece te występują również w wersji hybrydowej! Oznacza to, że można je opalać zarówno drewnem jak i gazem. Wybór należy do Ciebie. 

Pozwalają nie tylko na pieczenie pizzy czy chleba ale również mięsa, ryb, a także suszenie grzybów czy owoców.  

 Wbudowany termometr pozwala stale kontrolować proces pieczenia.

Czas dostawy pieca uzależniony jest od aktualnego stanu magazynowego. W celu uzyskania informacji na temat dostępności oraz cen prosimy o kontakt telefoniczny pod numerem: +48 783-766-976

Mobilne piece gazowe do pizzy

piec do pizzy neapolitańskiej

 W swojej ofercie posiadamy także mobilne piece gazowe włoskiej marki ALFA Forni, które są idealnym rozwiązaniem np. dla food trucków. ALFA Forni to światowy lider wśród producentów pieców do pizzy. Piece te, dzięki swojej konstrukcji są lekkie, kompaktowe oraz łatwe przenoszeniu.

W celu uzyskania oferty cenowej oraz składania zamówień zapraszamy do kontaktu telefonicznego: +48 783-766-976

Obudowa pieca z wytrzymałej stali nierdzewnej i podwójnej izolacji z włókna ceramicznego skutecznie zatrzymuje ciepło, gwarantując stabilną temperaturę podczas przygotowywania potraw.

Dzięki różnym opcjom zasilania i wyjątkowej efektywności, piec nagrzewa się do 500°C w krótkim czasie, umożliwiając upieczenie perfekcyjnej pizzy w 90 sekund.

Pirometr umożliwia szybkie i łatwe monitorowanie temperatury.

Ręcznie wykonana we Włoszech płyta szamotowa HeatKeeper™ równomiernie rozprowadza ciepło, zapewniając stopniowe nagrzewanie podczas pieczenia.

 

 

piec do pizzy neapolitańskiej

Nasze produkty i realizacje